Bijna vakantie, even alles loslaten?

In Nederland begint de vakantie periode, en het is tijd om even een break te hebben van alles. De een gaat all-in en de ander gaat all-out. Wat je ook gaat doen. We hopen dat je heel lekker weer hebt en er van geniet. 

Hoewel vakantie een gezonde break is, heeft het missen van een bepaalt ritme ook gevolgen. Sommige mensen vinden het fijn om vroeg op te staan en dan te sporten, of een tijd te hebben met God. En doordat je in de vakantie langer blijft liggen, schieten de vaste patronen er vaak bij in. Een van de voornemens voor veel mensen is om meer tijd te hebben voor een leuk boek, goed boek, in ieder geval ontspannen lezen. Voor anderen mensen is het juist de tijd om lekker een project aan te pakken nu er tijd is. Niets is verkeerd, maar probeer in deze tijd niet alles los te laten. Bewust zijn van God, bewust zijn van Zijn zegeningen. 

Bewust zijn van God

Als je normaal de dag bijna geen tijd hebt om God te ontmoeten, door alle dingen die moeten. Neem nu dan wel 15 minuten bewust de tijd om ruimte te maken voor God. Het kan je zo helpen om bewust te worden van zijn liefde. Het helpt je ook enorm om door deze tijd ruimte te creëren om tot rust te komen. 

5 minuten lezen uit de bijbel. Lees bv een psalm 

5 minuten reflecteren. Wat zegt deze psalm tegen mij of over God, 

5 mintuten bidden en danken.   

Of je nu druk bent of juist lekker met je gezin in Italië/Frankrijk of Zeeland zit. Een korte tijd bewust met God is echt de moeite waard, en 15 min is een haalbaar begin.

Bewust zijn van Zijn zegeningen. 

In de vakantie heb je ook meer tijd om na te denken, door de natuur te lopen of juist even lekker niets. Maar wees je er van bewust dat er ook veel gezinnen ook even aan elkaar moeten wennen omdat iedereen nu thuis is. Misschien is dan deze zin al gelijk behulpzaam. De mensen om je heen, zijn een zegen. 

“Mijn familie is mijn thuis, mijn favoriete mensen, met wie ik heb gelachen en gehuild; Zij zijn degenen die het allemaal de moeite waard maken.”

A family is a gift from God!

Psalm 127:3 | Spreuken 31 | Efeze 5:21

Als je kinderen hebt, neem is de vakantie eens bewust de tijd om voor ze te bidden, maar neem bovenal tijd om echt van ze te genieten. Bemoedig ze in de dingen waar ze goed in zijn. Als je denkt aan je echtgenoot, probeer dan eens te denken aan de dingen waarin ze je wel enorm helpen. Waarin is de ander een zegen voor jou leven. En vertel de ander wat je zo waardeert in de persoon.

Voor de een is dat makkelijk, maar voor de ander is dat een enorme drempel. Maar door je bewust te zijn van Zijn zegeningen ben je instaat om even uit een negatief, doordravend gedachte goed te kruipen en dankbaar te worden voor het gene de andere ook doet. Zet in de vakantie eens een stap richting bemoediging, dankbaarheid en genieten. Daar wordt je vakantie echt veel mooier van. 

Geniet van de zomer.