In mei leggen alle vogels een ei

Aan het einde van de maand mei, kunnen we zeggen “wat is deze maand weer voorbij gevlogen“. Voor ons als Heidebeek was het hoogtepunt van de maand ons jaarlijkse Open Huis en het jongerenevenement: “Hemelstijl”. Beiden gehouden op Hemelvaartsdag. Het “Openhuis” trok 600 mensen en “Hemelstijl” ongeveer 300 jongeren. Naast deze mooie dagen van voorbereiding en de dag zelf  was het ook een drukke maand voor onze afdeling bijbelse studies.

Naast de drukte is het ook altijd gaaf om te merken dat als je terugkijkt naar de activiteiten dat je de vingerafdruk van God herkent. Een voorbeeld daarvan is het jongerenevenement “Hemelstijl” geweest. We hadden David de Vos en Bart Hesseling als sprekers en een aanbiddingsteam geleid door Hanne de Vries.  Tijdens het tweede deel van het programma werd er een oproep gedaan of de jongeren zich (opnieuw) wilden toewijden aan  Zending.  Een oproep waarin de jongeren uitgedaagd werden om Gods arbeiders te zijn, die radicaal willen leven in gehoorzaamheid, en willen gaan naar de onbereikte volken. Er kwamen 100 jongeren naar voren.

Daarnaast organiseerde onze afdeling een bijbelstudie weekend over 1 korintiers, hoewel de groep niet groot was, was de impact wel groot. God opende het Woord voor hen. Ik kan zo door gaan omdat er deze week ook veel mensen van JmeO uitgingen om te spreken in kerken. Ik zelf ging naar twee gemeentes deze maand waarin ik mocht preken over Kleur bekennen. Ik heb zo genoten van Gods Geest, die elke gemeente een uniek woord gaf en wat ik met hen mocht delen.

Ondanks de slechte nieuwsberichten die we bijna dagelijks horen,  geloof ik dat God werkelijke hoop aan deze wereld geeft. Iedereen die Jezus aanneemt zal het waarlijk leven ontvangen en vanuit dat leven hebben we zoveel uit te delen aan een wereld die verlangt naar mensen die werkelijk een verschil durven uit te maken.

Bernd Jan