Gebed

De grote kracht achter een organisatie als jeugd met een Opdracht is gebed. Elke eerste maandag van de maand word er in de EGE specifiek voor ons als zendelingen gebeden. Daarnaast hebben wij een groepje dat ook wekelijks voor ons bid. Naast deze vaste punten stellen we jou persoonlijk gebed ook zeer op prijs. De gebedspunten kan je hier vinden.

Gebedsmail van de familie Gosseling – Heidebeek

Dankpunten: januari

Dag lieve bidders,

Ten eerste de allerbeste wensen voor dit nieuw jaar 2020!

Wij wensen jullie een goede gebedstijd toe.

Gaaf getuigend filmpje Franc…. https://www.youtube.com/watch?v=-KbGiER9mQ4&feature=youtu.be

Voor mij (Mirjam) heel herkenbaar. Soms verlang ik  terug naar ons plekje/huisje op Heidebeek. Ook daar ging niet alles vanzelf hoor met christenen bij elkaar. Maar ik loop nu wel tegen anderen dingen aan dan op Heidebeek.

Wij hebben voor onze verhuizing enorm gebeden voor onze nieuwe buren. 1 huis is later verkocht dus dat was van ons gebedspunt. Dus wij zijn er van overtuigd dat zij echt door God naast ons gezet zijn.  Zij zijn een gezin met 2 tienermeiden en ENORM op zichzelf.

Als ik een praatje begin valt het snel dood. Eenzijdig zal ik het noemen.  En wij bidden voor hen. God heeft de tijd en wij zoeken ingang. Ik zie uit naar wat Hij gaat doen en zal mijn gebed toch eens aanpassen.

Bernd loopt vaak s ochtends vroeg een rondje door onze wijk om te bidden. Soms krijgt hij echt mooie gedachten hoe mensen tot Jezus gaan komen. Verschil maken dichtbij noemen. En dan komt er een andere buurman die me van de week aanspreekt. “Wat doet die kerel van jou zo s ochtends vroeg”… haha. Even lekker vind hij dat, zeg ik dan. Hahah

Wij kijken dankbaar terug op 2019. Een aantal hoogtepunten zijn:

Bernd Jan heeft met veel plezier meegewerkt als staflid aan 2 trainingsholen (SOKE, School of Kingdom Empowerment)

(April – juni) en (September – December)

Dit blijft voor hem t mooiste werk wat er is. Meelopen met studenten. God aan het werk zien en veel de straat op om te getuigen van Jezus.

Dankbaar voor de spreekbeurten in kerken die hij heeft gegeven dit afgelopen jaar. In totaal zijn dat er rond de 17 geweest

Mirjam geniet van haar taak bij de afdeling personeelszaken. Het begeleiden van nieuwe stafleden op Heidebeek en de evaluatie gesprekken. Het daarnaast ben ik mentor van 3 meiden. Dit jaar ben ik 15 jaar werkzaam bij JmeO.

De reis naar een DTS in team in Zuid Africa was ook een hoogtepunt in juli.

De nieuwbouw op Heidebeek die vorm krijgt. Getuigen van Gods voorziening hierin is ook wonderlijk te ervaren.

Waar we ook van hebben genoten was onze kampeervakantie in de zomer. De moeite (slecht slapende Elise) was het  helemaal waard. Zegeningen die daarbij om de hoek kwamen kijken zijn een aanhanger die we konden lenen. Een camping aan het water gevonden. Enz enz. Gewoon gaaf dat we dit kunnen met onze primitieve tent.

Levi (8 jaar, groep 5) krijgt een dyslexie programma op school uitgevoerd door een specialist en maakt grote sprongen vooruit.

Financieel hebben we het jaar weer goed af kunnen sluiten. Een paar hele grote extra giften zijn zo leuk.

Moeites zijn er ook geweest in 2019

Een zoon (19) van collega’s die leukemie heeft gekregen en zeer ernstig ziek is geweest.

Mensen op ons pad die teleurgesteld zijn in God en God kwijt zijn.

In onze uitzendende gemeente in t westland wordt heel veel tijd en acties georganiseerd voor een ander gezin die naar Mozambique zijn vertrokken. Hoe houd je hierin je hart gesteldheid goed? Dit is een les geweest voor ons waar we goed uitkomen hoor, maar dat was niet altijd makkelijk.

 

We kijken vooruit naar 2020:

 

Ik vraag God altijd of hij een soort woord heeft voor mij voor het nieuwe jaar.

Ik moest denken aan de zin: “Niet te moeilijk” deze 3 woorden neem ik mee t nieuwe jaar in. Bij de dingen die op mijn pad komen op het werk, op school, in de familie…. ‘ “Niet te moeilijk”

Op onze agenda en onze dromen voor 2020

Opzetten van een TFC in Enschede. We hebben een mooi groepje mensen (uit de EGE)  bereid gevonden ons te gaan helpen en deel te nemen aan ons TFC. Plan van aanpak maken en hun steun juist gaan inzetten.

Reis naar India door Bernd Jan in februari. (12 dagen)

Mirjam wil graag een Leadership Training School gaan doen binnen YWAM Europe.

Die start in augustus 2020 tot juli 2021. 5 keer een les week ergens in Europa en daarnaast studie vanuit huis.

Bernd Jan heeft spreekbeurten staan waarvan een aantal in de EGE tot de zomer. Dus jullie gaan ons iets vaker horen vanaf het podium.

Mirjam heeft dromen om een vrouwen evenement op te zetten in de omgeving. En is daarover in gesprek.

Bidden jullie mee voor onze plannen?

Lieve groet en een mooie avond samen. Bernd Jan en Mirjam