Gods stem verstaan

Om over na te denken

Gods stem verstaan

Als Jeugd met een Opdracht geven we vaak Seminars over Gods stem verstaan, ook zelf kom ik vaak in gesprek met mensen die graag meer willen weten over het horen van Gods stem. daarom heb ik in deze pagina, een bron van informatie, artikelen en andere leuke info om te groeien in Gods stem verstaan.

In het eerste artikel/blog die ik heb gekozen, wil ik de verschillende kijken op Gods stem laten zien, misschien herken je jezelf wel in een van deze kijken, ik hoop dat je er iets aan hebt. Want veel mensen om ons heen denken erg verschillend over dit onderwerp, en dat is bepalend voor de manier hoe het hun leven vorm geeft.

Verschillende Theologische kijken op Gods stem verstaan

hier is een link voor de opdracht van Opdracht 2

Zelf heb ik ook gezien dat het heel belangrijk is om te kijken naar hoe zit je als mens in elkaar, Geest, ziel en Lichaam. We geven daar veel les over binnen onze scholen, en ook in mijn lessen en preken is het een terugkerend thema. hieronder vind je een link naar een goede uitleg over de verschillen van de Geest, Ziel en Lichaam

Als we het hebben over Gods stem verstaan moeten we ook praten over de verschillende vormen hoe God tot ons spreekt. In de bijbel komen we heel veel verschillende manieren tegen, en dat is belangrijk om daar goed bewust van te zijn. Heel vaak worden we namelijk beperkt door 1 manier waarop we God verwachten, en missen we de andere mogelijkheden waardoor God juist tot je wil spreken. hieronder vindt je een artikel die je kan helpen in het onderscheiden van verschillende manieren hie God spreekt.

Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt

Wat je zult zien dat heel veel mensen blijven terugverwijzen naar het belang van de Bijbel. In Gods woord leren we wie God zelf is, en ook vinden we zoveel van zijn karakter, zijn beloftes voor ons. we worden uitgedaagd om zijn woord serieus te nemen, en het toe te passen in elke stap van ons leven.

Daarom heb ik hier een heel praktisch artikel die je eens zou kunnen gebruiken bij je bijbel lezen, en het luisteren naar Gods stem

Gods stem verstaan in het Woord

Verder wil ik het nu hebben over "hoe doe je dit nu" Gods stem verstaan.

Gods stem verstaan is niet moeilijk, maar ook niet gelijk heel makkelijk?, het is een zaak van geloven en leren. Als klein kind nam je alles gelijk aan, en stelde je niet overal vragen over. dat maakte het makkelijk om heel veel dingen te ontvangen, dat geld voor het werk op school, de dingen die je ouders je vertelde, en dingen die je lichamelijk (onderbewustzijn) kon waarnemen. Als je opgroeit dan wordt je denken en je ervaring een hele grote autoriteit, een soort zeef waar je alles aan toetst. We zullen met Gods stem verstaan een aantal dingen weer moeten afleren om zo ruimte te krijgen voor nieuwe dingen die we nog niet weten. Gods stem verstaan gebeurt namelijk heel vaak met een zachte stem, een subtiele indruk, een gevoel. Daarbij speelt je onderbewustzijn een hele grote rol. we kunnen gelukkig Gods stem ook oefenen, zodat we met steeds meer vertrouwen kunnen zeggen, ik denk dat ik Gods stem kan horen. hieronder 2 linken over manieren om te het te oefenen, en wat tips die je verder kunnen helpen.

Hierbij de link voor verschillende opdrachten. Gods stem verstaan Opdracht

5 manieren om te oefenen met het horen van Gods stem

Hoe versta ik Gods stem 10-tips om Gods stem te verstaan.

Als laatste wil ik nog een soort veiligheid schetsen over hoe maak je nu goede stappen, veilig en bijbel getrouw. Want misschien vindt je het ook erg spannend. Ik merk dat veiligheid en wat spelregels heel erg kunnen helpen in het verstaan van Gods stem. In het artikel die ik gevonden heb vindt je goede richtlijnen die je prima kunt gebruiken.

4 manieren om te weten of je Gods stem hoort

als allerlaatste wil ik je een boek aanraden die je kan helpen om Gods stem beter te verstaan. het is een kinderboek vol met simpele opdrachten, goede uitleg over het verstaan van Gods stem. je kunt het gebruiken voor je gezin, je eigen leven, maar ook in de groep van de kerk, of op je werk. er zijn namelijk heel veel bedrijven die opdrachten uit dit boek gebruiken, om Gods stem te horen voor hun bedrijf. dus een echte aanrader.