Laat de duivel je droom niet stelen

Om over na te denken

Laat de duivel je droom niet stelen

Als we geboren worden, legt God een droom in ons hart en daar blijft het de rest van ons leven. Hij start dan een proces in ons leven dat ons daarbij zal helpen die droom vorm te geven. We kunnen stoppen met het najagen van onze droom, maar God zal het houden door het terug te brengen in ons geheugen: “wij verlaten onze droom, het verlaat ons niet”. Zodra God die droom plant, is hij er (de droom) in ons totdat we het ofwel laten verwelken en sterven, ofwel toestaan om te leven en bloeien.

Een van de redenen waarom zoveel mensen ongelukkig zijn vandaag is omdat ze niet leven in de droom die God heeft gesteld in hen. Tot de dag komt dat we weer de focus leggen op onze echte verlangens en opnieuw onze droom te leven wekken, dat zullen we nooit zijn echt blij zijn.

Velen hebben de "hoop" verloren en denken dat ze vastzitten in een verloren situatie. Hoop verliezen is dodelijk, fysiek, spiritueel of beide. God heeft een plan en een doel voor iedereen van ons. Zo vaak als we van hem afdwalen, verliezen we zicht op onze dromen en aspiraties. Wij accepteren middelmatig functies met lage lonen, of we raken betrokken bij een carrière die heel goed betaalt, maar ons onvervuld laat. Wij zijn niet gelukkig in deze positie, en we denken: “er moet veel meer in dit leven zitten dan dit”.

Naarmate de dagen verstrijken, blijven we de dingen doen op dezelfde manier zoals altijd en we   begrijpen niet waarom de uitkomst hetzelfde blijft. Waarom verandert er niets? We zouden tevreden en gelukkig moeten zijn, maar dat zijn we niet. Wij denken dat het te laat is om een nieuwe manier van werken te ondernemen, dus we gaan gewoon door op deze weg die nooit lijkt te eindigen.Nee! Laat dat soort denken achter je.

Geven jezelf een goed gesprek, vraag God om inzicht, zodat Hij je kan laten zien waar je gelukkig van wordt. Alleen God weet wie we werkelijk zijn, en waar we van houden.(ps 139:13-16)

Strijd rondom ons:

Satan wil ons laten geloven dat onze droom erg moeilijk te behalen zijn of het duurt lang om onze doelen te bereiken. Hij vertelt ons dat we het te druk hebben om vandaag te beginnen, dat het beter is om er morgen aan te beginnen als de dingen wat minder hectisch zijn. We zouden eigenlijk toen we jong waren bezig moeten zijn met het najagen van onze droom. Vandaag hebben we andere verplichtingen: een vrouw, kinderen, baan, toezeggingen aan onze gemeenschap, enz. Hij vertelt ons dat we; te oud of te ziek, of te laat zijn met onze dromen. We kunnen beter blijven in wat we hebben, makkelijker, en wie denk je eigenlijk dat je bent.

Laat de jongere, gezonde frisse generatie maar strijden om die zware, tijdrovende banen. Jij zit je tijd wel uit, en vult je hoofd met negativiteit. Luister niet naar die negatieve onzin en leugens! Je hebt al jaren lang naar deze stem geluisterd en waar heeft het je gebracht? Nee! Luister in plaats daarvan naar je hart. Als je dingen blijft doen zoals je het altijd al gedaan hebt, zullen er geen veranderingen in je leven komen en zul je altijd zijn waar je nu bent, onvervuld en niet tevreden. Dit is niet waar God wil dat je bent.

Maak keuze’s

Begin de dingen vandaag op een andere manier te doen, en je zult zien dat het invloed heeft

Voor de dag van morgen:

  • Voor de jongeren die net de wereld ingaan om te ontdekken: ga waar je hart je zegt te gaan.
  • Ik dring aan jij bent of je kunt zijn terwijl je nog jong bent.
  • Probeer zoveel mogelijk te ontdekken wie je bent en waar je potentieel zit, nu, vóór de problemen (duivel) van de wereld je opslokt waardoor je stopt met dromen…

In veel opzichten is het tegenwoordig gemakkelijker voor mensen om hun droom na te streven dan het was voor onze voorvaderen. Er bestaan veel meer mogelijkheden om je zelf te leren kennen. Er is meer onderwijs, en meer ruimte om je te ontwikkelen! Er zijn veel meer opties en financiële hulp beschikbaar vandaag dan in voorgaande jaren.

Het enige dat je tegenhoudt, ben jij zelf (luisteren naar Satan’s leugens of angsten zijn dodelijk).

Bron: Dream Thieves by Rick Renner
Bron:
Don't Let the Devil Steal Your Dream by Anna M. Spear
Vertaalt door Bernd Jan Gosseling, YWAM Heidebeek.